Nyheter

Shonia Cruz Ibarra — fiskarnas och havets skyddshelgons alter ego — tilldelas Estepona Nórdico’s  kulturdiplom, Aceituna del Año 2023.


Har du varit med på fiskauktioner och båtturer då är chansen stor att du redan träffat Shonia.


Ja, ett riktigt litet krutpaket med härligt smittande energi, som alltid bjuder på sig själva. Hon vet vad hon vill och hon vet vad hon pratar om — havet och fiskarnas villkor är en viktig del av hennes liv — så är hon också ingift i en lokal fiskarfamilj i Estepona där hon tillägnat sig gedigna kunskaper om havet och fisket. Kunskaper som hon med aldrig sinande glädje delar med sig av.


Idag är hon en efterfrågad föreläsare i ämnet, verksam över hela Spanien.


Hennes stora passion och gedigna engagemang, oavsett om det gäller att visa oss fiskauktionen, leda kurser eller utfärder på havet, inspirerar såväl gammal som ung, inte minst medlemmarna i Estepona Nórdico.


Som mottagare av årets kulturdiplom lever Shonia med råge upp till vår målsättning som lyder:


Människor och näringsställen som förutom sitt eget bästa även förstår andras, hyllas av Estepona Nórdico med pompa och diplom för att man med ”snille och smak” osjälviskt fortsätter på den utstakade vägen för ett bättre liv för den enskilde medborgaren.

Kulturdiplomet Aceituna del Año har tidigare utdelats till Mats Björkman, chefredaktör på Sydkusten 2021 och borgmästaren i Estepona, José María García Urbano 2022.

Utdelning av diplomet planeras, precis som förra året, ske vid en ceremoni i november.