Fredagspromenad

Fredagspromenad

De flesta fredagar under året erbjuder vi en guidad promenad med olika teman i centrala Estepona. Se Kommande program för aktuellt tema.


Estepona och havet

Estepona har genom alla tider haft en stark relation till havet och har solkustens näst största fiskeflotta. Vi strövar under ca 1 timme och 45 minuter i hamnområdet och får höra om havets betydelse för Estepona och framförallt när det gäller fisket. 


Esteponas charmiga kvartersbutiker

Under denna tur pekar vi ut några av de bästa kvartersbutikerna och får veta hur spanjorerna handlar sina, oftast närproducerade, färskvaror i en värld bortom de internationella och ofta opersonliga kedjorna. 


Estepona genom tiderna

Under denna promenaden bekantar vi oss med sjutusen års historia på knappt 2 timmar. Vi får veta lite om romarna, araberna och varför Esteponaborna av grannkommunernas invånare kallas ”blötstjärtar” och hur Herkules öppnade vägen ut till Atlanten. Vi gör också ett kort besök på det lilla, men fina, arkeologiska museet i gamla stan. En lättsam historielektion utan en uppsjö av vare sig namn eller årtal.


Estepona och kulturen

Kultur är allt som rör ett samhälles levnadssätt. Dess seder, musik, mat och traditioner. Bland mycket annat. Den spanska kulturen hör till världens kanske mest omfattande och samtidigt spännande och i allt detta intar Andalusienen en central plats. 


Traditioner och Fiestas 1 – Vår och sommar

För spanjorerna är traditioner och fiestas något som är djupt rotat i själen och som man inte vill vara utan oavsett ekonomiska kriser eller annat elände. Vi ägnar förmiddagen åt “ Traditioner och Fiestas vår/sommar”. Hela året, men kanske speciellt den varmare delen, bjuder på en rad spännande traditioner. 


Esteponas autentiska tapasställen

Promenaden är ingen tapasrunda där vi äter och dricker utan tanken är att berätta om var Du kan hitta dessa vattenhål, vad Du kan prova på, vad tapas egentligen är och hur detta härliga sätt att äta, och dricka, egentligen började.


Traditioner och Fiestas 2 – Höst o Vinter

Detta är uppföljaren till vårens fredagspromenad “ Traditioner och Fiestas vår/sommar”. Såväl hösten, som vintern, bjuder på en rad spännande traditioner som exempelvis julen, som är ganska annorlunda den nordiska.


Julspecial

Är Du nyfiken på vad en spansk jul är så kom med på fredagspromenaden som ägnas åt julen.


Kontaktperson: Anders Ekman, mail: anders@esteponanordico.com